●BAPA JHO LOW KRONI MAHATHIR● Mengejutkan. Itulah yang boleh saya katakan bila dapat tahu bahawa bapa Jho Low adalah kawan baik Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad Iskandar Kutty. Menurut artikel yang di siarkan oleh The Third Force. : Tan Sri LARRY LOW HOCK PENG s/o LOW MENG TAK adalah ayah kepada LOW TEAK JHO JHO a.k.a JHO LOW dan merupakan seorang jutawan di Malaysia dan Singapore. Di Singapore Larry Low memegang jawatan sebagai seorang eksikutif dalam sebuah syarikat perlaburan bernama MWE Holdings, pengerusi syarikat Kumpulan Frenken, sebuah syarikat stockholding yang disenaraikan di Bursa Singapore. Larry Low juga pernah 2 kali dalam beberapa tahun sebagai President Penang Chinese Chamber of Commerce yang berpengaruh dalam politik itu. Bapa Larry Low pula iaitu Low Meng Tak ialah seorang jutawan di China yang menjalankan bisness didalam lombong bijih besi (iron ore), pembuatan arak dan real estates di China dan Thailand. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Jho_Low?_e_pi_=7%2CPAGE_ID10%2C9546970136 Semasa Mahathir menjadi Perdana Menteri, Tan Sri Larry Low telah diberikan pelbagai kontrak kerajaan dimana diantaranya ialah i) Projek keretapi Kerteh-Kuantan yang dibiayai Petronas dibina oleh MWE Holdings Berhad https://www.facebook.com/wasengatsamalubro/posts/1445117942241625https://mobile.facebook.com/story.php?_e_pi_=7%2CPAGE_ID10%2C5054812465 ii) Projek Light Medium Industrial buildings in Mukah iii) Projek Perumahan untuk pegawai-pegawai kerajaan iv) Projek Mukah Coal Stockyard v) Projek Mukah Coal-Fired Power PlantRC works for coal handling & conveyor system vi) Peojek Kota Samarahan Bus Terminal vii) Projek Assyakirin Commercial Centre viii) Projek Bandar Baru Betong ix) Projek Betong Bus Terminal x) Projek Bintulu Sentral xi) Projek Demak Laut Industrial Park (Phase II A) http://www.hockpeng.org/w1/search_project.php?fpgid=Search+Projects Siapa yang menipu dan siapa yang kena tipu, tepuk dada lu fikirlah sendiri. Sumber: Darul Ehsan Leaks. Patutlah Tun M marah sangat kat DS Najib!


●BAPA JHO LOW KRONI MAHATHIR●

Mengejutkan. Itulah yang boleh saya katakan bila dapat tahu bahawa bapa Jho Low adalah kawan baik Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad Iskandar Kutty.

Menurut artikel yang di siarkan oleh The Third Force. :

Tan Sri LARRY LOW HOCK PENG s/o LOW MENG TAK adalah ayah kepada LOW TEAK JHO JHO a.k.a JHO LOW dan merupakan seorang jutawan di Malaysia dan Singapore. Di Singapore Larry Low memegang jawatan sebagai seorang eksikutif dalam sebuah syarikat perlaburan bernama MWE Holdings, pengerusi syarikat Kumpulan Frenken, sebuah syarikat stockholding yang disenaraikan di Bursa Singapore.

Larry Low juga pernah 2 kali dalam beberapa tahun sebagai President Penang Chinese Chamber of Commerce yang berpengaruh dalam politik itu.

Bapa Larry Low pula iaitu Low Meng Tak ialah seorang jutawan di China yang menjalankan bisness didalam lombong bijih besi (iron ore), pembuatan arak dan real estates di China dan Thailand.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Jho_Low?_e_pi_=7%2CPAGE_ID10%2C9546970136

Semasa Mahathir menjadi Perdana Menteri, Tan Sri Larry Low telah diberikan pelbagai kontrak kerajaan dimana diantaranya ialah

i) Projek keretapi Kerteh-Kuantan yang dibiayai Petronas dibina oleh MWE Holdings Berhad

ii) Projek Light Medium Industrial buildings in Mukah

iii) Projek Perumahan untuk pegawai-pegawai kerajaan

iv) Projek Mukah Coal Stockyard

v) Projek Mukah Coal-Fired Power PlantRC works for coal handling & conveyor system

vi) Peojek Kota Samarahan Bus Terminal

vii) Projek Assyakirin Commercial Centre

viii) Projek Bandar Baru Betong

ix) Projek Betong Bus Terminal

x) Projek Bintulu Sentral

xi) Projek Demak Laut Industrial Park (Phase II A)

http://www.hockpeng.org/w1/search_project.php?fpgid=Search+Projects

Siapa yang menipu dan siapa yang kena tipu, tepuk dada lu fikirlah sendiri.

Sumber: Darul Ehsan Leaks. Patutlah Tun M marah sangat kat DS Najib!

Tan Sri Zeti, dah 9 minggu depan dah ni. Bila keputusan mengenai penghapusan tol hendak dilakukan? 🤭

By azlinda2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s