Kajian bekam di Universiti Al-Azhar Mesir: RAHSIA PENGUBATAN BEKAM MENINGKATKAN KEBAHAGIAAN UMAT MANUSIA DENGAN SUNNAH-SUNNAH NABI SAW. MUSLIMIN DAN MUSLIMAT MALAYSIA DISERU KEMBALI AMALKAN RAWATAN BERBEKAM SECARA KONSISTEN.


Kajian bekam di Universiti Al-Azhar Mesir: RAHSIA PENGUBATAN BEKAM MENINGKATKAN KEBAHAGIAAN UMAT MANUSIA DENGAN SUNNAH-SUNNAH NABI SAW. MUSLIMIN DAN MUSLIMAT MALAYSIA DISERU KEMBALI AMALKAN RAWATAN BERBEKAM SECARA KONSISTEN.

 

Ustaz Doktor ‘Ali Muhammad Muthawi’, beliau adalah dekan pertama di Fakulti kedoktoran Al-Azhar dan ahli radiologi dan tumor mengatakan tentang bekam:

 

“Bekam merupakan pengubatan yang popular dan banyak digunakan di Mesir hingga akhir-akhir ini! Ia memiliki landasan ilmiah yang cukup dikenali iaitu bahawa organ-organ dalam tubuh berhubungan dengan bahagian-bahagian tertentu pada kulit manusia dititik masuk saraf yang menyalurkan makanan kepada organ-organ tersebut di saraf tulang belakang. Dengan adanya hubungan ini, maka rangsangan apa pun yang diarahkan pada kulit mana pun pada bahagian tubuh ini, akan mempengaruhi organ-organ internal yang berhubungan dengan dengan bahagian kulit ini. Teori ini sama dengan cara yang digunakan untuk pengubatan tusuk jarum (akupuntur) Cina untuk mengubati penyakit. “

 

Beliau mengatakan “Dengan mengenal peta pembahagian saraf pada kulit dan pada organ-organ internal, boleh diketahui bahagian-bahagian kulit yang digunakan berbekam untuk memperoleh pengaruh perubatan yang diharapkan.”

(Al-Liwa’u l-Islami, 3 Syawal 1416H)

 

Aamiin ya Rabbal’alamin

 

Alhamdulillah…berbekamlah sebulan sekali secara konsisten…setiap yg sunnah pasti ada keberkatannya…Menurut Anas Bin Malik, telah bersabda Rasulullah S.A.W. “Pengubatan yang paling baik di antara kalian ialah al Hijaamah (Bekam Darah)”.

 

Rahsia kesihatan optima~buang toksin dan racun dari tubuh anda!!! PAKEJ OVERHAUL LENGKAP 1 BADAN 22 POIN~Rawatan BEKAM POWER saya bermula seawal jam 10 pagi. Anda tak perlu bersusah payah hendak ke pusat rawatan saya. Biarlah saya datang kepada anda. Pakej rawatan saya KL & SELANGOR (jurubekam wanita juga disediakan) :

a)Rm110 utk 22 cups         b)Rm60 utk 10 cups

 

Appointment bekam sms/whatsapp NAMA-ALAMAT-TARIKH-MASA  BERBEKAM KE 017-237 8001 JEHAN   facebook: http://bit.ly/bekamazzahra  ♥jom LIKE & SHARE|♥ INSHA ALLAH BERMANFAAT PADA RAKAN2 ANDA 🙂

 

♥ Allahu Akbar! Alhamdulillah! Subhanallah! ♥ Jom rakan-rakan kita berbekam Sunnah SAW ♥ like & share info untuk semua ♥Like✔Share✔Comment✔info terkini, gambar, motivasi dll 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s